هدف هر مجموعه ای از راه اندازی  مزرعه پرورش جوجه مرغ گوشتی رسیدن به سود مناسب از فروش جوجه مرغ گوشتی می باشد. بنابراین باید اقداماتی که بر روی تخم جوجه های گوشتی انجام می پذیرد از کیفیت بالایی برخوردار باشد. بعضی از این اقدامات عبارتند از نوع قرار گرفتن تخم مرغ ها، جوجه کشی، شکل دهی تخم مرغ و... که همه این ها بر روی سودآوری و فروش جوجه مرغ گوشتی اثر می گذارد.

توقعی که از تخم مرغ های تولیدی مرغ ها دارید باید بر پایه میزان رسیدگی و بیماری مرغ ها دارد. انتظار کیفیت بالای پوسته هچ شده و هچ بهینه ممکن نیست مگر با سلامتی کامل مرغ ها. کلیه بیماری های طیور بر روی عملکرد آن ها بر حسب نوع بیماری اثر می گذارد. همچنین آلودگی محل تخم گذاری می تواند جوجه مرغ گوشتی را از طریق منافذ پوست تخم دچار مشکل و بیماری کند بنابراین محل زندگی و تخم گذاری مرغ ها باید همواره ضد عفونی و تمیز باشد.

 

هچ بهینه و بررسی اندازه تخم مرغ گوشتی

برای اطمینان از وضعیت وزن گیری مناسب جوجه مرغ ها باید مطمئن شوید که آن ها بر اساس استاندارد رشد می کنند زیرا اگر مرغ دارای وزن کمی باشد در نتیجه تخم مرغ های کوچک تری تولید می کند و جوجه ها نیز بر همین اساس کوچک و ضعیف می شوند و تعداد مرگ و میر آن ها به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرده و همچنین جوجه های کوچک نیازمند زمان بیشتری برای رسیدن به وزن ایده آل هستند، بنابراین یک سیکل معیوب در پرورش و فروش جوجه مرغ گوشتی بوجود خواهد آمد. استفاده از تحریک نوری نیز باید در زمان مناسبی انجام شود و بر حسب اینکه سن و وزن آن ها چه مقدار می باشد متغیر است. برای مثال تحریک نوری برای مرغ هایی که وزن کافی ندارند باعث تولید تخم مرغ های کوچکی می شود. همه این مشکلات برروی سوددهی و فروش جوجه مرغ گوشتی تاثیر گذار است.

بهداشت تخم مرغ و دستگاه جوجه کشی

در هر مرحله از پرورش جوجه باید همه چیز ضد عفونی شده و بسیار تمیز باشد. هنگامی که مرغ ها تخم گذاری می کنند باید تخم های نطفه دار جدا شده و ضمن ضد عفونی برای جوجه کشی انتقال پیدا کنند. برای اینکه از ترک خوردن و شکسته شدن تخم مرغ ها جلوگیری شود در طول روز باید تخم ها 4 تا 6 بار جمع آوری شوند. بیشتر از دو سوم تخم گذاری ها در صبح انجام می شود بنابراین جمع آوری تخم مرغ در زمان صبح  از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و در روزهای گرم سال باید تعداد جمع آوری تخم مرغ های افزایش پیدا کند.

حمل و نقل تخم مرغ ها

حمل و نقل تخم جوجه مرغ گوشتی نیز اگر به خوبی و حرفه ای انجام نشود درنتیجه سود مطلوبی برای پرورش دهنده حاصل نمی شود. بنابراین باید از اهمیت حمل و نقل و پایدار بودن وضعیت وسیله نقلیه که حامل تخم مرغ ها می باشد به خوبی آگاه باشید. در غیر اینصورت نامناسب بودن وسیله حمل و نقل باعث کاهش تولید و فروش جوجه مرغ گوشتی خواهید شد.

میزان باروری

حفظ باروری مرغ ها در سطح مطلوب یکی از مواردی است که همواره باید مورد توجه مرغداران قرار بگیرد. این مسئله هر هفته یا هر 12 روز باید بررسی شود و اگر میزان باروری مرغ ها پایین آمده باشد باید مشکل بررسی شود که در بسیاری از موارد جایگزینی خروس های جوان تر 30 تا 35 هفته ای با خروس های مسن تر مسئله را حل می کند و گاهی نیز لازم است که خروس های سالن ها با هم عوض شوند.

نگهداری تخم مرغ ها

تخم مرغ هایی برای هچ شدن آماده هستند اگر بیش از 25 روز انبار شوند کاملاً جوجه های شان از دست می رود. حتی بعد از هفت روز نیز بسیاری از تخم ها قابلیت جوجه دار شدن را از دست می دهند. بنابراین برای دستیابی به بهترین نتیجه تخم ها نباید بیش از 3 روز در انبار نگهداری شوند. البته وضعیت هوای اتاق نگهداری نیز بسیار مهم می باشد و دمای 65 درجه فارنهایت و رطوبت 78 درصدی نیز از ملزومات نگهداری تخم جوجه مرغ گوشتی می باشد.